Про це повідомили у Міністерстві доходів і зборів України.

З початку 2014 року майже 16 тис. громадян вже задекларували 1,5 млрд. грн. доходів, отриманих у минулому році: з них 49 осіб отримали дохід у розмірі понад 1 млн. гривень.
Працюючі українці можуть подати декларацію у вихідні дні або у вечірні години. Фахівці Міндоходів також проводять і виїзні консультації на великих підприємствах та у віддалених районах.

Крім того, для громадян діє сервіс «Декларування он-лайн», за допомогою якого можна заповнити та направити декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет. Завдяки цьому сервісу у минулому році кількість поданих декларацій зросла у порівнянні з 2012 роком на 7%, а сума задекларованого доходу – на 27%.  Для користування цією послугою платнику потрібно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення.
Для отримання податкової знижки річну декларацію про майновий стан і доходи можна подавати протягом усього поточного року. Так, наприклад, за підсумками деклараційної кампанії 2013 року декларації на податкову знижку подали 198,3 тис. громадян. Їм відшкодовано з бюджету 214,3 млн. гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ