Про це повідомив журналістам міністр інфраструктури Володимир Омелян під час другого українського інфраструктурного форуму, пише УНІАН.

«Якщо все буде добре, то перший потяг по тунелю відправиться наприкінці 2017 року. Я не можу точно стверджувати, що це буде повноцінний рух, але наприкінці року перший потяг має відправитися», - сказав він.

Будівництво нового тунелю в Карпатах, який з'єднає Україну та Євросоюз, було розпочато 29 жовтня 2013 року. Новий тунель будується на межі Львівської та Закарпатської областей за 30 м від діючого тунелю, збудованого ще за часів Австро-Угорщини в ХІХ столітті, який знаходиться в аварійному стані. Бескидський тунель – другий за довжиною залізничний тунель в Україні. Він знаходиться між станціями Бескид і Скотарське в Карпатах і входить в п'ятий пан-європейський транспортний коридор (Італія – Словенія – Угорщина – Словаччина – Україна – Росія. Новий двошляховий тунель матиме довжину 1765 м, ширину 10,5 м, буде заввишки 8,5 м і пролягатиме на максимальній глибині 180 м від поверхні Бескидського хребта.
 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ