Звернення опубліковано на сайті Пен-клубу Санкт-Петербурга.

«Звертаємося до Вас з наполегливим проханням негайно зайнятися справою Олега Сенцова. Навіть у роки холодної війни керівництво СРСР знаходило вихід з подібних ситуацій. Так, генерального секретаря Комуністичної партії Чилі Луїса Корвалана обміняли на дисидента Володимира Буковського. Йде 24-ий день голодування (звернення було опубліковано у вівторок) Врятуйте Олега Сенцова!» - йдеться у зверненні, підписаному виконкомом Санкт-Петербурзького ПЕН-клубу, а також членами асоціації «Вільне слово» Олександром Архангельським і Алісою Ганієвою.

Раніше Петербурзький ПЕН-Клуб спільно з асоціацією «Вільне слово» і російським Вільним історичним товариством вже виступали на захист українського режисера. Аліса Ганієва проводила поодинокі пікети на підтримку Сенцова.

Як відомо, українського режисера Олега Сенцова було засуджено російським судом до 20 років ув‘язнення на підставі сфальсифікованих обвинувачень у тероризмі.

14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів. 24 травня оголосив голодування засудженний у РФ український солдат Олександр Шумков, а 31 травня - Олександр Кольченко, засуджений по одній справі з Сенцовим. 

В цілому в Росії і в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, в тому числі і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ