Про це у розмовній студії «Правди. Розслідування» заявив правозахисник Юрій Танасійчук. 

Попри те, що Павло Петренко декларує зменшення кадрів, сам має щонайменше вісім заступників. За словами правозахисника, ця ситуація показує стан усіх реформ в Україні загалом.

«Тобто, ми утворюємо патрульну поліцію, а насправді фактично нічого не робимо, практично переатестовуємо стару міліцію… Подібні речі трапились і в Міністерстві юстиції», - зазначив він.

На переконання Юрія Танасійчука, з одного боку доступ до відкритих реєстрів справді суттєво змінив ситуацію з інформуванням людей в Україні.

«І правники, і журналісти тепер достатньо швидко можуть отримати інформацію стосовно певних юридичних осіб. А це те, що раніше доводилося вишукувати тижнями чи, навіть, місяцями», - додав він.

Втім, з іншого боку, реалізація цих реформ усе перекреслює:

«Те, що роблять реформи, але не міняють нічого зсередини, дається взнаки. Як наслідок – певні керівники об’єднаних територіальних управлінь юстиції стають «незручними» або їхня робота визнається «незадовільною»…».

Нагадаємо, у випуску йшлось про те, що після звільнення Ярослава Жукровського з посади начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області на посади повернулись старі кадри, тому про жодне очищення влади говорити наразі не доводиться.

Більше - у відео.  До слова, програма «Правда .Розслідування» виходить на телеканалі НТА із березня 2017 року. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ