[media=94972,94973,94975,94978] 

Одним з перших, хто випробував авіамаршрут за сполученням «Київ – Львів» авіакомпанії «Atlasjet Україна», став міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

На прес-конференції у Львові, участь у якій узяв також голова Львівської обласної ради Петро Колодій, міністр інфраструктури України зауважив, що після низки проведених переговорів, зокрема з представниками експертного середовища, в Україні врешті було напрацьовано та почали діяти нові правила авіаперевезень, що, своєю чергою, дало можливість для реалізації проекту «Відкрите небо».

За результатами досягнутих домовленостей, компанії «Atlasjet Україна» було запропоновано базуватися у Львівському аеропорту та виконувати звідти різні авіарейси.

Авіасполучення, з якого розпочала свою роботу авіакомпанія у Львові, – «Львів – Київ – Львів». Щоправда, в найближчих планах компанії є відкриття і низки інших авіарейсів, зокрема зі Львова до Одеси, а також зі Львова до Харкова. Також керівництво авіакомпанії має намір розвивати і міжнародні напрямки, зокрема до Польщі, Словаччини та Чехії. Таким чином, виконання міжнародних авіарейсів дасть можливість авіакомпанії компенсовувати витрати, закладені на внутрішні авіарейси.   

Даючи оцінку приходу нової авіакомпанії до Львівського аеропорту, очільник Львівської обласної ради зазначив, що подія насправді є важливою як для самої Львівської області, так і для України загалом.

«Я радий, що ця подія сталася і перший регулярний авіарейс авіакомпанії «Atlasjet Україна» відбувся. Адже в цей складний для держави час, коли відбуваються військові дії на Сході, на Заході розвивається економіка та інфраструктура. Тим самим ми демонструємо всім, що Львівщина є надійним тилом. Це і є основне завдання, яке ми ставимо перед собою», – зазначив Петро Колодій.

За словами виконувача обов’язків генерального директора авіакомпанії «Atlasjet Україна» Сергія Підгородецького, авіакомпанія, попри всі труднощі і складну ситуацію в Україні, все-таки змогла розпочати у Львові свою діяльність. «Для нас сьогодні дуже важливий день, оскільки в авіакомпанії, яка до того ж зареєстрована у Львові і приносить податки саме сюди, працюють громадяни України», – сказав він.

ІА "Вголос": НОВИНИ