Мітингувальники скандували проєвропейські гасла, тримаючи в руках плакати з написами: «Хочеш в Європу – дій», «Україна європейська країна», «Я обираю ЄС», «Європа – це наше майбутнє».

Звертаючись до громади Львівщини, голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив: «До сьогодні нам розказували, що уряд підтримує євроінтеграційний курс України. Але вчора Кабінет Міністрів показав своє справжнє обличчя. Ми з вами сьогодні прийшли сюди, аби задекларувати, що іншого шляху, ніж до Європейського Союзу, у нас немає. Це наш найперший обов’язок перед нашими батьками, дідами, прадідами, які боролися за незалежність України. Вони зробили свій вклад у майбутнє нашої країни. Україна сьогодні незалежна держава. Але чи є сьогодні Україна українською? Чи наповнена вона українським змістом? Однозначно, ні! Тому що нині в Україні керує неукраїнська влада. Сьогодні ця влада відверто прямує до нашого північного сусіда. В ці дні, коли ми вшановуємо пам’ять невинних жертв Голодомору, вона схиляється до північного сусіда, який, власне, спровокував цей Голодомор в Україні. Ми б їм сьогодні порадили перечитати історію, проаналізувати страшні наслідки того жахливого союзу з північним сусідом. Нині ми прийшли ще раз задекларувати: ні – Митному Союзу, Європейському співтовариству – так!».

Також очільник обласної ради Петро Колодій зазначив, що на сьогодні Європа не відбулася, бо цей процес неможливий без України, адже Україна найбільша за територією європейська країна. Петро Колодій від імені львівської громади ще раз закликав Президента і Кабінет Міністрів України повернутися до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Водночас, голова обласної ради висловив впевненість, що спільним тиском український народ змусить їх це зробити. «Ми з вами сьогодні складаємо важливий іспит, який, сподіваюсь, гідно витримаємо!» – зазначив Петро Колодій. 

ІА "Вголос": НОВИНИ