Станом на 30 січня її підписали вже більше 423 тисяч чоловік при мінімально необхідних для її розгляду 100 тисячах підписів.

Автори документу закликають «негайно опублікувати повну податкову декларацію Дональда Трампа з усією інформацією, необхідною для перевірки відповідності зі статтею Конституції про винагороди держслужбовців».

Згідно з правилами, після набору необхідної кількості підписів петиція буде протягом 60 днів розглянута адміністрацією президента.

Ця петиція встановила рекорд за кількістю підписів серед тих, які раніше публікувалися на сайті Білого дому. Більш того, необхідні 100 тисяч підписів вона зібрала протягом доби після публікації. За даними Pew Research Centre, попереднім рекордсменом була петиція про визнання Westboro Baptist Church групою, що розпалює ненависть.

Тема оприлюднення декларації Трампа була однією з ключових під час передвиборної кампанії і дебатів кандидатів у президенти.

Як відомо, податкові звіти Дональда Трампа з 1995 не передбачають ніяких федеральних податків протягом 18 років через збитки в розмірі майже 916 млн доларів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ