За словами речника президента Росії Дмитра Пєскова, внесення Президента України Петра Порошенка в санкційні списки РФ було б кроком за межами дозволеного, інформує ТАСС.

«Традиційно президенти не включаються в санкційні списки. Це вже якийсь позамежний крок, — сказав він.

Пєсков також зазначив, що Москва сподівається, що після запровадження санкцій українська влада змінить свою позицію у ставленні до Росії.

»Безумовно, ми сподіваємося, що рано чи пізно політична воля на нормалізацію відносин із Росією все ж хоча б невеликі паростки дасть на українській землі. Зараз поки що ми цього не бачимо", — сказав прес-секретар Путіна.

Як писав «Вголос», прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про запровадження антиукраїнських санкцій. До санкційного списку Росії увійшли 322 громадянина України та 68 компаній.

Серед тих, хто потрапив під санкції Росії, — голова ВР Андрій Парубій, глава МВС Арсен Аваков, секретар РНБО Олександр Турчинов, син Президента України і нардеп Олексій Порошенко, зять Кучми та бізнесмен Віктор Пінчук, лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко й екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Санкції торкнулись і українських націоналістів. Зокрема, до списку Кремля потрапив лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок, його побратими Ірина Фаріон, Андрій Іллєнко й Юрій Левченко. У списку також є й дитяча письменниця Лариса Ніцой.

Крім них, у списку значаться інші чинні міністри, судді Конституційного суду України, народні депутати VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації Президента України, керівники органів виконавчої влади та великих компаній, а також юридичні особи, які контролюють найбільші бізнесмени України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ