Про це йдеться у офіційній заяві Judicial Watch, передає Голос Америки.

Podesta Group та інша американська лобістська компанія Mercury Public Affairs за підтримку Януковича в середовищі американських політиків та лідерів думок отримали 2 мільйони доларів із офшорних рахунків на Кіпрі і Гренадінах, які «пов’язані з компаніями, що належали Манафорту-Гейтсу».

Організація Judicial Watch вимагає доступу до документів на основі Закону США про свободу інформації після того, як Державний департамент на відповів на запит Judicial Watch у визначений термін.

Президент організація Тім Фіттон прямо заявив, що Judicial Watch прагне з'ясувати, чи обставини роботи Podesta Group заслуговують на таку ж увагу з боку американської правоохоронної системи, як робота колишнього очільника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта. Проти останнього у США було виснуто офіційні звинувачення.

«Ви можете пригадати, що Podesta Group пов'язана із Полом Манафортом проти якого слідство на чолі зі спеціальни прокурором Мюллером (розслідує обставини втручання Росії у вибори у США) виснуло офіційні звинувачення. Манафорта пов'язують із Трамптом, а родину Подест (Джон Подеста був очільником штабу Клінтон у ході виборчої кампанії 2016, а до того був радником Барака Обами, його брат безперервно працював у Podesta Group). Ми хочем дізнатись, чи Роберт Мюллер поставився до команди Трампа більш прискіпливо, ніж до Команди Клінтон. Розслідування Мюллера є підозрілим, бо має чіткий партійнй ухил (критики закидають Мюллеру прихильність до Клінтон, демократів). Саме тому Judicial Watch позиваються проти Державного департаменту США, щоб дізнатись правду про роботу Podesta Group з Державним департаментом часів Барака Обами», - заявив Фіттон у відео зверненні.

Первинний запит Judicial Watch до Держдепу містив наступні вимоги :

Надати всі записи про комунікацію між співробітниками, посадовими особами, або представниками Держдепу та будь-яким представником, співробітником, чи власником Podesta Group, Inc.

Всі записи пов'язані з будь-якими зустрічами, телефонними розмовами між будь-яким посадовцем, представником, чи співробітником Державного департаменту та будь-яким власником, співробітником чи представником Podesta Group, Inc.

Всі документи, які стосуються «Європейського центру сучасної України».

Запит у відповідьності до закону США про свободу інформації (FOIA) покриває часовий проміжок від першого січня 2012-го року до сьогодення.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ