Про це повідомив департамент захисту економіки Національної поліції України.

«Замість залізобетонних конструкцій підрядні товариства використали морські металеві контейнери, які значно дешевші. Проте в офіційних документах про це на вказали», – сказано в повідомленні.

Відповідно до документів, кошти виділяли на будівництво фортифікаційних споруд на території 3-х районів Донецької області.

Так, встановлено, що на території Володарського, Тельманівського, Волноваського районів комерційні структури проводили будівництво командно-спостережних пунктів та бліндажів.

Договір про проведення цих робіт товариства уклали з одним з управлінь Волинської ОДА.

Відповідно до проектно-кошторисної документації, під час будівництва фортифікаційних споруд повинні були використовувати залізобетонні конструкції. Однак встановили морські металеві контейнери, які значно дешевші.

Незважаючи на це, посадові особи оборонного відомства, одного з управлінь Волинської ОДА та будівельних організацій підписали документи, на підставі яких було виділено бюджетні кошти.

Таким чином, унаслідок безпідставного зменшення реальних витрат бюджетних коштів вказані посадові особи привласнили 7 мільйонів гривень.

За цим фактом військова прокуратура Донецького гарнізону відкрила кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нині проводять слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення винних осіб та забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

Ув'язнення на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна – таке покарання загрожує всім причетним до цього правопорушення особам.

ІА "Вголос": НОВИНИ