Трьох чоловіків застрелила поліція,ще вісім осіб загинули під час сутичок між активістами правлячої партії «Авамі ліг» і опозиційної «Націоналістичної партії Бангладеш».

За даними чиновників, озброєні опозиційні активісти вбили одного поліцейського, повідомляє ZN.ua із посиланням на AFP.

Згодом місцева поліція повідомила ще про три жертви. Тож кількість загиблих під час сутичок зросла мінімум до 15 людей, передає «Інтерфакс» із посиланням на телеканал CNN.

Для забезпечення безпеки на виборах влади Бангладеш задіяли близько 600 тис. Співробітників органів правопорядку. Такі заходи пов'язані з тим, що запеклі зіткнення між прихильниками правлячої та опозиційної партій траплялися і під час передвиборної кампанії.

Також з метою безпеки влади Бангладеш вирішили в день виборів відключити мобільні мережі.

За більшість в парламенті Бангладеш в неділю боролися партія прем'єр-міністра країни Шейх Хасіни "Авамі ліг", яку вважають фаворитом на голосуванні, а також опозиційна партія "Націоналістична партія Бангладеш" політика Халеді Зіа, що знаходиться в тюремному ув'язненні.

Виборчі дільниці в Бангладеш закрилися в неділю о 16:00 за місцевим часом. У виборах могли взяти участь 104 млн громадян країни, вони віддавали голоси за кандидатів в однопалатний Національну асамблею Бангладеш.

Голосування, яке вже завершилося, відбувалось під суворою охороною. Опитування свідчать, що партія Шейх Хасіни лідирує. За більшість в парламенті борються політсила прем'єр-міністра Хасіни і опозиційна націоналістична партія політика Халеді Зіа, яка перебуває у в'язниці. Вся виборча кампанія була затьмарена насильством між прихильниками партій прем'єра і опозиційного політика.

У минулому році над Бангладеш нависла загроза гуманітарної катастрофи через масове прибуття з сусідньої М'янми представників етнічної меншини рохінджа. Влада Бангладеш істотно обмежила свободу пересування біженців по країні, зобов'язавши їх перебувати в спеціально організованих таборах, "поки ті не повернуться в свою країну".

ІА "Вголос": НОВИНИ