У Києві офіційні заходи із нагоди Дня Незалежності України та волонтерський «Марш захисників України» пройшли без серйозних порушень громадського порядку.

Про це повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко під час брифінгу.

Він повідомив, що наразі все спокійно. Офіційні заходи,а також марш ветеранів, який досі триває, пройшли без суттєвих порушень громадського порядку. Всього в урочистостях за попередніми підрахунками взяли участь близько 50 тисяч осіб.

За інформацією начальника столичної поліції, трьох людей затримано. Один чоловік виліз на металеву конструкцію під час промови президента. Він заявив, що в нього є граната і відмовлявся спускатися.

Крищенко зазначив, що людина в стані алкогольного сп’яніння, впала з конструкції, та була затримана співробітниками поліції. На нього складено два адмінпротоколи, ніяких заборонених речей при ньому не було. Ще дві особи були затримані у пунктах перевірки з речовиною, схожою на канабіс.

Також було одне неправдиве повідомлення про мінування Майдану Незалежності, за цим фактом порушено кримінальне провадження.

До патрулювання задіяні близько 2 тисяч правоохоронців.

Як писав «Вголос», журналіст, заступник головного редактора видання “theБабель” Євген Спірін повідомив у мережі, що під час промови президента Володимира Зеленського на Ході Гідності у центрі Києва поліція побила чоловіка.

ІА "Вголос": НОВИНИ