Про це вона написала на своїй сторінці Facebook.

 

"Підкреслю, що у районі проведення антитерористичної операції СБУ та інші правоохоронні органи вкрай прискіпливо ставляться до заходів безпеки, особливо під час подій за участю керівництва держави. Представники ЗМІ, яким був обмежений доступ на подію, за наявною інформацією, є фігурантами кримінальних проваджень, у тому числі за незаконне зберігання зброї або не надали правоохоронцям документів, що підтверджують їхні особи". - написала Гірлянська.

Вона наголосила, що всі рішення про недопуск журналістів ухвалювали лише щодо певних осіб, а не медіа, від яких вони подали заявки.

Як відомо, групу акредитованих журналістів не допустили до зйомок під час відкриття Президентом телевежі на горі Карачун в Донецькій області.

Про це заявляли відразу дві редакції - "Громадське телебачення Донбасу" і Філія Національної телекомпанії України "Донецька регіональна дирекція" (колишня обласна телерадіокомпанія), пишуть Українські новини. Повідомляють, що журналістів 4 години протримали в автобусі, поки Петро Порошенко проводив захід.

"Сьогодні, 5 грудня, журналіст Дмитро Журавльов прибув на місце зйомки інтерв'ю Президента України Петра Порошенка на горі Карачун, де проходили заходи, присвячені відкриттю нової телевізійної вежі. Журавльов мав акредитацію, отриману відповідно до вимог Адміністрації Президента через прес-службу Донецької обласної державної адміністрації, але на захід його не пустили", - пишуть "Новости Донбасса".

Редакція повідомляє, що Журавльов також мав дозвіл на відеозйомку і необхідні підтвердження. Однак, перед початком заходу до нього і ще кількох журналістів інших ЗМІ підійшли представники правоохоронних органів і вимагали повернутися в автобус.

"Журавльова та інших журналістів не випускали з автобуса протягом 4 годин - до закінчення заходу. Їх “попередили”, “можуть прострілити ноги", - йдеться в заяві "Громадського телебачення Донбасу".

Журналістів звинувачували, що вони, нібито, значаться в базах злочинців. Члени громадської організації "Громадське телебачення Донбасу" висловили  "серйозну стурбованість подією".

"Ми просиділи в автобусі десь чотири години, а потім просто виїхали з усіма. До нас ніхто не підійшов, не задавав додаткових питань, не намагався визначити чи це дійсно я кредитний шахрай, просто зробили вигляд, що нічого не було. Про вибачення я вже мовчу", - пише один з утримуваних в автобусі журналістів Дмитро Торець у своєму Facebook.

Недопустили до роботи і журналістів Філії Національної телекомпанії України "Донецька регіональна дирекція". Редакція вважає це перешкоджанням журналістській діяльності, а також вважає неприпустимим вибірковість у допущенні журналістів на відкриті офіційні заходи за участю Президента.

ІА "Вголос": НОВИНИ