Сьогодні під час прямого включення на акції біля будівлі Генеральної прокуратури України невідомі кидали яйця у знімальну групу телеканалу та жінка вдарила журналістку в обличчя, інформує прес-служба поліції Києва.

«Зважаючи на це, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Повідомляють, що потерпілих провели до Печерського управління поліції для написання заяви про вчинення злочину та надання пояснень щодо події.

УП із посиланням на джерела в поліції повідомляє, що йдеться про телеканал NewsOne.

ЗМІ зазначає, що також під час сутичок постраждав кореспондент видання «Інформатор».

Кореспондент «Інформатора» Роман Петушков опублікував у мережі світлину, у підписові до якої заявив, що йому потрапив сльозогінний газ в обличчя.

Телеканал NewsOne також транслював момент нападу на знімальну групу. Журналістка Дарина Билера була змушена перервати включення з місця події, за її словами, задля власної безпеки.

Як уже повідомлялося, сьогодні, 17 вересня, активісти прийшли із пікетом під Генеральну прокуратуру України з вимогою звільнення заступника генпрокурора Єніна, який підписав дозвіл на видачу Росії добровольця Тимура Тумгоєва.

За деякий час під будівлею відомства сталися сутички. Копи поливали активістів водою та розпилювали сльозогінний газ у їхній бік.

Раніше Генеральна прокуратура України екстрадувала інгуша Тимура Тумгоєва до Російської Федерації за запитом ФСБ. ЗМІ зазначали, що Тумгоєв був бійцем батальйону їм. Шейха Мансура, який спільно з восьмим батальйоном Української Добровольчої Армії воює в районі АТО/ООС.

Згодом в ГПУ заявили, що дані про участь чи бажання Тумгоєва служити в АТО «до них не надходили».

ІА "Вголос": НОВИНИ