28 січня в селі Софіївська Борщагівка під Києвом попрощалися із загиблим під час ворожого обстрілу в зоні ООС військовослужбовцем ЗСУ Віталієм Губенком.

Про це інформує Obozrevatel.

Провести воїна в останню дорогу прийшло багато військових та цивільних. Віталія відспівували в Храмі Казанської ікони Божої Матері і Новомучеників Православних у Софіївській Борщагівці. Поховали тут же, біля храму. Близькі воїна зазначають, що Віталій мріяв бути похованим біля церкви.

«Для бійців він робив усе, що повинен капелан, що повинен справжній священик. Дуже смілива, чесна і справедлива людина. Також він допомагав усім бідним і знедоленим, купував їм продукти, давав гроші... Дуже гірка втрата», - так характеризують військового його побратими.

«Він був справжнім місіонером. Коли я дізнався, що Віталій служить у батальйоні »Київська Русь«... Знаєте, перші місіонери Київської Русі теж загинули - їх убили. Віталія знає море людей - саме як проповідника. Те, що ми називаємо промисел Божий, який нам незрозумілий до кінця... Багато хто хотів би знати свою долю, однак ми не знаємо - можливо, це і правильно. Але Віталій загинув там, на тому місці, де він ніс служіння. Загинув на війні. Царство небесне, вічний спокій», - розповів настоятель храму отець Володимир.

Сестра загиблого Віталія Губенка зі сльозами на очах побажала всім воїнам повернутися додому з перемогою.

Похорон захисника України Віталія Губенка.

Як писав «Вголос», 25 січня під час обстрілів російські окупанти вбили українського священика.

ІА "Вголос": НОВИНИ