За 5 місяців 2019 року компанія Пінчука експортувала до Росії труби та колеса на 1 млрд гривень.

Про це йдеться в розслідуванні «Схеми: корупція в деталях», передає «Радіо Свобода».

Повідомляється, компанія мільярдера Віктора Пінчука «Interpipe» лише за 5 місяців 2019 року експортувала до Росії труби та колеса на загальну суму понад 1 млрд гривень.

Через власні джерела на митниці журналісти вияснили, що компанія мецената експортувала до Росії труби та колеса на загальну суму близько 1 мільярда 360 тисяч гривень.

Як підкреслив аналітик Concorde Capital Олександр Паращій, Росія, очевидно, була дуже важливим ринком для Пінчука у кінці нульових, коли Interpipe постачав значну частину продукції російським компаніям.

«На ринку коліс він в принципі свою частку зберіг. Росія купує десь приблизно до 50 відсотків його колісної продукції», - йдеться у розслідуванні.

Як зазначено у відеоролику, у листопаді 2018 року Віктор Пінчук потрапив під санкції Російської Федерації. Він опинився у списку осіб, щодо яких у цій країні передбачене заморожування грошових вкладів, цінних паперів, майна та заборона на виведення капіталу за межі Росії.

»Водночас бізнес ці санкції, схоже, не зачепили",– йдеться у розслідуванні.

 

 

Нагадаймо, Віктор Пінчук – один із семи українців, які увійшли у рейтинг найбагатших людей світу за версією журналу Forbes у березні цього року. Його активи оцінюють в 1,4 мільярди доларів.

«Вголос» писав, що президент Володимир Зеленський не зміг стримати емоцій після запитання про роль олігарха Віктора Пінчука в поверненні свого тестя і другого президента України Леоніда Кучми до Мінського процесу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ