Мітинг власників авто на єврономерах у центрі Києва триває. У район вул. Грушевського вже утворюється корок, хоча рух наразі не блокується.

Про це повідомляє "112 Україна".

Частина мітингарів провела ніч під будівлею парламенту, однак більшість повертається вранці.

Як повідомляє «Інформатор», ніч під Верховною Радою минула спокійно.

Людей біля будівлі поки що немає, проте, за даними кореспондентів, автомобілі з «єврономерами» вже збираються на вул. Грушевського в напрямку метро «Арсенальна».

Водії авто на «євробляхах» планують перекривати дороги, якщо їхні вимоги не будуть виконані, обіцяють перекрити рух не лише по трасі Київ-Чоп, але й у Києві — проспект Перемоги та Кільцеву дорогу.

Як писав «Вголос», черговий мітинг "євроблях" розпочався вчора. Вимоги — зміни оподаткування ввезення автомобілів з-за кордону.

Це питання сьогодні є в порядку денному роботи парламенту. Депутати планують розглянути закон у другому читанні. Комітет із питань податкової та митної політики Верховної Ради вже підтримав і рекомендував парламенту розглянути на засіданні два законопроекти про податок на ввезення авто з іноземною реєстрацією.

Законопроект № 8487, передбачає базові ставки акцизного податку на рівні 50 євро для авто на бензинових двигунах із об'ємом до 3 тис. куб. см для автомобілів з великим обсягом двигуна — 100 євро. Для автомобілів на дизельних двигунів до 3,5 тис. куб. см — 75 євро, для авто на більш потужних двигунах — 150 євро.

При цьому розмір акцизу буде дорівнює базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна та коефіцієнт віку.

ІА "Вголос": НОВИНИ