Про це повідомляється на сторінці 72-гої ОМБр у «Facebook».

«Мінометний обстріл почався, як завжди, раптово. Сергій був на чергуванні, і саме в цей момент прилетіла міна», – розповідають його друзі, 20 та 21-річні Олексій та Денис, які в той момент були поруч.

Вони миттю повідомили медикам і кинулися надавати першу допомогу.

«Хлопці зробили все правильно, як їх вчили: наклали жгути на поранені кінцівки, закрили чистим рани на тілі, поклали Сергія на ноші і швидко, найкоротшою стежкою, понесли його окопами до нашої броньованої «медички», що вже летіла назустріч. Тут, в цілковитій темряві, ноші поклали в машину, де я під час руху наполегливо намагався врятувати бійця. Вже потім, у стабілізаційному центрі, куди ми примчали, хірург сказав, що хлопець помер ще там, в окопі... Смерть була миттєва і безболісна; але ми не знали того, і рятували його як живого, до останнього сподіваючись, що ось зараз він прийде до тями; часом нам навіть здавалося, що ми відчуваємо у нього слабкий пульс», – розповідає медпрацівник батальйону.

Товариші згадують загиблого як надійного, відважного та досвідченого.

«Коли треба, завжди виручав, йшов у бій без страху. Любив жартувати і завжди був усміхнений, незважаючи ні на що», – зазначають побратими бійця.

Сергій Ручка прийшов на фронт з міста Богуслав, Київської області. Вдома у нього залишилися дружина і 13-річна донька. 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ