Організатори загального страйку в Газі очікують, що на ізраїльському кордоні зберуться до мільйона протестувальників, повідомляє DW.

Згідно з повідомленням, перед відкриттям посольства США в Єрусалимі, на кордоні Ізраїлю і сектора Газа спалахнули протести, в результаті яких в понеділок, 14 травня, загинули 16 палестинців, ще понад 500 були поранені, інформує міністерство охорони здоров'я Палестинської автономії.

Понад 20 палестинців отримали кульові поранення, коли ізраїльські солдати відкрили вогонь по протестувальниках.

За словами очевидців, кілька палестинців спробували перерізати прикордонні загорожі і прорватися в Ізраїль. Багато протестувальників палили автомобільні шини.

Палестинці в секторі Газа 14 травня проводять загальний страйк на знак протесту проти перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму. У регіоні не працюють магазини, школи і університети. До генеральної страйку закликали всі політичні сили в секторі Газа, включаючи радикальний рух ХАМАС.

Через рупори, встановлених на мечетях, лунають заклики до населення взяти участь в акціях протесту. Очікується, що на мітинг на кордоні між сектором Газа і Ізраїлем зберуться до одного мільйона чоловік.

Відкриття посольства США в Єрусалимі заплановано на 16:00 за Києвом.

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ