[media=144738,144739,144740,144741] 

Під час огляду з'ясувалося, що правоохоронці сплутали димову шашку із тубусом. Чоловіка відпустили, інформує УП.

Тепер ситуація біля Десятинної церкви спокійна. Літургія у каплиці УПЦ МП триває. Представники храму варять на прилеглій території гречану кашу та пригощають усіх охочих. Проведення церковних заходів учасники протестної акції намагаються "заглушити", вмикаючи музику. 

Активісти з націоналістичних організацій, які спершу були присутні на Десятинці, пішли. Наразі там лишаються кияни, які вимагають демонтувати храм УПЦ МП. 

Серед присутніх на акції були і лишаються учасники АТО, активісти, блогери, архітектори та музиканти, зокрема Олег "Фагот" Михайлюта (ТНМК) та Андрій Хливнюк (Бумбокс). 

Нагадаємо, сьогодні вранці понад дві сотні протестувальників прийшли до Національного музею історії України із вимогою знесення каплиці УПЦ Московського патріархату, яку побудували біля фундаменту Десятинної церкви.

 

 

25 січня націоналісти організацій «С-14», «Традиції і порядок» та «Сокіл» демонтували інформаційний борд храму. Активісти пояснюють свої дій тим, що УПЦ МП не мала права щось будувати на цій землі. 

УПЦ МП називає цю споруду Володимиро-Ольгинським храмом свого Десятинного чоловічого монастиря.

27 січня Шевченківський райсуд Києва заарештував на 2 місяці з альтернативою застави двох підозрюваних у спробі підпалити цю будівлю.

ІА "Вголос": НОВИНИ