Про це повідомляє DW з посиланням на ЮНІСЕФ. 

«Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) заявляє, що від початку військового конфлікту у Ємені було вбито або поранено понад п'ять тисяч дітей – у середньому по п'ять дітей щодня, починаючи з березня 2014-го року, коли розпочалася війна», – йдеться у повідомленні.

Ще близько двох мільйонів дітей у Ємені хронічно недоїдають, а життя 400 тисяч з них через це перебуває у небезпеці, зазначили у ЮНІСЕФ з нагоди оприлюднення нового звіту організації. Окрім того, за даними ООН, близько двох мільйонів дітей у Ємені були змушені припинити відвідувати школу.

За даними Дитячого фонду ООН, від початку війни в Ємені народилось близько трьох мільйонів дітей. На цей час понад 11 мільйонів дітей у цій країні – а це, за даними ЮНІСЕФ, «практично кожна дитина в Ємені», – потребують надання гуманітарної допомоги. У зв'язку з цим у фонді закликали сторони конфлікту до припинення кровопролиття та до забезпечення повного та безумовного доступу представників міжнародних гуманітарних організацій для надання гуманітарної допомоги цивільним особам в Ємені, які її потребують.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ