У той день добровольці прийшли із пікетом під стіни Львівського університету. Воїни вимагали від Президента визнання їхнього статусу (через прийняття законопроекту №7190, який із минулого року лежить у ВРУ), і забезпечення реабілітації для інвалідів на державному рівні.

Мати загиблого Героя Марія Луців показала Порошенкові документи свого сина, які підтверджують, що він був на передовій.

Тоді присутні на протесті активісти зафіксували на відео, як Порошенко зневажливо вирвав у згорьованої матері документи, аби подивитися, що там.

 

Як уже писав «Вголос», законопроект №7190 про визнання добровольців на державному рівні (зрівняння їх із учасниками бойових дій зі ЗСУ, Нацгвардії чи інших формувань) зареєстрували у Верховній Раді ще у жовтні 2017 року, однак, через саботаж Комітету у справах АТО та голови ВРУ він не розглянутий досі.

Разом з тим, заступник голови фракції партії «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді, а за сумісництвом голова Комітету ВРУ у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександр Третьяков у квітні 2018 року зареєстрував свій законопроект по добровольцях - №8227, який на словах декларує відстоювання їхніх прав, а на ділі має зовсім іншу суть. Ця законодавча ініціатива вимагає від добровольців довідки, яких вони у принципі не зможуть отримати, отже й не зможуть отримати статусу учасника бойових дій.

Детально про законопроект №7190 та спроби олігархів заблокувати його - читайте у матеріалі «Вголосу»: Як олігарх від БПП робить з добровольців «другий сорт».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ