Про  це передає «Інтерфакс-Україна».

Наразі в Аскольдовому провулку перебувають нечисленні прихильники (близько 40-50 чоловік) Саакашвілі. Вони гріються біля бочок, у яких розведено багаття. Біля входу в провулок прикріплено плакат з написом «Порошенко, звільни Саакашвілі!».

Провулок перегороджено автобусом, однак представників поліції порівняно з ранком суботи стало менше, вони у дворі за автобусом. Представники поліції в бронежилетах живим ланцюгом перекрили провулок, паралельний Аскольдовому (з боку станції метро «Арсенальна»).

Учасники партії «Рух нових сил» роздають перехожим листівки формату А4 із закликом прийти 10 грудня на марш на підтримку імпічменту президента.

Нагадаємо, Саакашвілі оголосив безстрокове голодування. Сьогодні його адвокати вже передали ліки та особисті речі. Слідчі дії із політиком завершено. Прокурори проситимуть для нього домашній арешт. Запобіжний захід затриманому має бути обраний протягом 72 годин.

Як повідомлялося, увечері 8 грудня правоохоронці затримали лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі. Його помістили до ізолятора тимчасового тримання СБУ на Аскольдовому провулку.  

За даними СБУ, йому інкримінують порушення за ч 1. статті 256 – «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності». За словами речниці РНС Мар’яни Почтар, Саакашвілі обшукували.

ІА "Вголос": НОВИНИ