Про це повідомляє «Інформатор».

Пікетувальники кажуть, що необхідно скасувати частину 1 статті 309 Кримінального кодексу України («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту»). А за допомогою вистави вони намагаються привернути увагу уряду і суспільства до, на їхню думку, репресивного закону щодо громадян, які приймають наркотики.

Під час перформансу «інквізитор» в кепці поліцейського приковував «відьму», яка приймає наркотики, наручниками до огорожі, обв'язував її ланцюгами і «спалював» на імпровізованому багатті. Потім учасники збирали підписи-хрестики під «петицією». В результаті дівчину-актрису звільнили, що, за задумом організаторів акції, має означати зміну законодавства на їх користь.

Акцію під будівлею уряду провели в рамках ініціативи «Підтримати, не карати» (Support. Do not Punish), яка, за словами пікетувальників, проходить сьогодні в 93 країнах світу. Організували перформанс члени Всеукраїнського об'єднання людей з наркозалежністю «Хвиля» за підтримки Альянсу громадського здоров'я та Євразійської мережі людей, що вживають наркотики (ENPUD).

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ