Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

За словами секретаря Львівської міської ради Анатолія Забарила, над новим статутом Львова працювало 19 осіб, було громадське обговорення та публічна дискусія.

«Справжніми лідерами-організаторами створення цього статуту була депутат від БПП Уляна Пак, депутат від Української галицької партії Юлія Гвоздович та директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич», – розповів Забарило.

Як розповіла одна із авторів міського статуту Олена Бориславська, при його розробці були використані практики демократії. У документі намагались прописати принципи публічності, передбачити створення електронного реєстру нерухомого майна Львова.

При цьому громадські активісти, які прийшли на сесію Львівської міської ради, заявили, що не було проведено громадських слухань, чим порушено процедуру створення нового статуту міста Львова.

Натомість депутат Юлія Гвоздович сказала, що процедура прийняття статуту не була порушена.

«Від громади ми мали 50 пропозицій, ми намагались усіх вислухати», – сказала Гвоздович.

Активістка Олеся Дацко, яка була присутня на сесії Львівської міськради, натомість повідомила, що у неї було більше ста пропозицій, але її не вислухали. При цьому на сесії міський голова Андрій Садовий взагалі відмовився надавати слово активістці.

«Це державна зрада, дайте слово громаді», – вигукували активісти.

Проте депутатів це не зупинило – і вони проголосували за новий статут.

Після голосування Садовий глумливо повідомив, що підписав щойно проголосоване рішення депутатів ЛМР. Громадські активісти ж заявили, що йдуть писати заяву в СБУ, бо, на їхню думку, новий статут – це державна зрада.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ