[media=151216,151217,151218,151219,151220,151221,151222] 

Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

«Влада ніяк не може заспокоїтися та припинити здирництво з українців. Бариги намагалися приспати пильність громади й вибрали мертвий політичний сезон для того, щоби швиденько зробити чинним фактично вже ухвалене НКРЕКП рішення про запровадження абонплати за газ для українців. Контрольований олігархічною владою регулятор у квітні цього року вже намагався запустити процес стягнення цієї абонплати. Тоді під тиском громадськості та ВО «Свобода» він мусив зупинитися. Тоді влада намагалася заспокоїти громаду фейковим звільненням членів НКРЕКП, які спокійнісінько сидять на своїх місцях і продовжують обслуговувати інтереси своїх господарів – олігархів», – заявив під час акції заступник голови Київської міської організації ВО «Свобода» Олександр Солонько.

Він наголосив на тому, що раніше цю абонплату було начебто скасовано, а насправді просто відтермінували її впровадження. Крім того, за цим рішенням відбудеться впровадження й абонплати за теплопостачання.

«Поки влада кулуарно призначає регуляторів, в Україні ніколи не буде соціально справедливих тарифів. Поки діє система колективної безвідповідальності, коли соціальне становище українців погіршується, а відповідальних за це просто нема в природі, доти влада буде визискувати звичайних громадян та вірити в свою безкарність. Власне, саме віра в свою безкарність та розрахунок на те, що все зійде з рук, серед іншого спонукає владу вчергове відверто плювати українцям в обличчя. Янукович і його посіпаки лізли людям у холодильники, а нинішня влада вже останнє прямо з рота витягує. І все заради збереження можливості отримувати корупційні надприбутки. Ми нічого не забудемо, нічого не подаруємо», – заявив націоналіст.

Як писав «Вголос», у порядку денному Національної комісії, яке має відбутися сьогодні, з’явилось питання переходу українців на абонентську плату за розподіл газу.

Як уже повідомлялося, 10 квітня 2017 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг скасувала рішення про абонплату за підключення до системи газопостачання.

Цьому передувало пікетування НКРЕКП, яке провели активісти ВО «Свобода», «Національного корпусу» та профспілок. Вимоги пікетувальників на засіданні озвучили народні депутати-свободівці Андрій Іллєнко, Олександр Марченко та Олег Осуховський.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ