Як повідомляє ТСН, в результаті масштабного зсуву ґрунту туристи опинились у тимчасовій пастці. Сотні тонн землі вичавили морське дно за 150 метрів від берега, що призвело до утворення природної коси. Дорогу відпочивальникам перегородила величезна вирва.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що підняття морського дна викликало загибель прибережної морської флори і фауни Чорного моря.

«Катаклізм стався в районі плодорозсадника, між містом і портом. Він зачепив підводну частину схилу, що призвело до утворення у прибережній зоні так званого валу видавлювання — там, де була триметрова глибина, оголилась ділянка морського дна довжиною майже 150 метрів. Загинуло багато риби та іншої живності», - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що зсув стався ввечері суботи, 7 липня.  

«Місце, де я проводила зйомки, розташоване приблизно в кілометрах 10 від Южного. Помітні усі ознаки зсуву. Коса утворила смугу суші між водою і пляжем довжиною приблизно метрів 100-150. На поверхні цієї коси були, ще мокрі, червона і біла глина, а також хвилеподібний пісок. Деінде лежать мертві креветки, бички і краби. За нашою непрофесійною оцінкою, тут морське дно піднялося метрів на 3 над поверхнею води. Якась невідома сила вичавила з землі глину і пісок. По всій довжині утворилися тріщини», - написала у Facebook журналіст місцевого видання Ольга Годовенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ