«Радіо Свобода» повідомляє, що сутичка сталася в обмеженому залізними огорожами периметрі, де вже кілька місяців розташований табір протестувальників.

Правоохоронці із пожежниками загасили вогонь, а також викинули за периметр наметового містечка шини, які ще не були підпалені. Також поліцейські застосували сльозогінний газ.

Разом з тим, відділ комунікації поліції Києва повідомив, що понад 3 тисячі 800 правоохоронців забезпечують правопорядок в урядовому кварталі столиці під час нинішнього засідання Верховної Ради.

Як відомо, сьогодні ВРУ розглядає у другому читанні законопроект про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях (№7163). Також у Раді мають намір розглянути можливість включення до порядку денного проекту закону про Вищий антикорупційний суд (№7440).

УНІАН пише, що протестувальники вимагають від Порошенка та депутатів ухвалити рішення, які чітко окреслять комплексну політику з деокупації України та зупинять реванш олігархічно-колоніальної системи.

Поліція зазначає, що унаслідок інциденту постраждав один правоохоронець. Крім того, за порушення публічного порядку до поліції доправили одного учасника акції. 
 


«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ