[media=136804,136805,136806,136807,136808] 

Про це пише УП.

Повідомляється, що прохід до Ради заблокували кілька кордонів силовиків. Вийти чи зайти у Парламент, відповідно, неможливо. 

Під стінами почалися сутички між протестувальниками і силовиками.  Учасники мітингу намагаються по одному вихоплювати поліцейських і виштовхують їх зі своїх лав. Хтось застосував сльозогінний газ. Наразі невідомо, чи це правоохоронці, чи хтось з мітингувальників.  Учасники акції кричать «Ганьба» і кидають у силовиків пляшками.

З боку Маріїнського палацу прибуло підкріплення Нацгвардії. Силовики намагаються відтіснити мітингувальників від будівлі Ради. Через це виникають сутички.

Сьогодні вранці ветерани Афганістану перекрили у Києві вулицю Грушевського, висуваючи до влади соціальні вимоги. Також під Парламентом мітингують шахтарі.  

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив у Facebook, що шахтарі з усієї України приїхали до Києва, адже у державному вугільному секторі склалася критична ситуація.

«Заборгованість із зарплати перед гірниками державних вугледобувних підприємств становить 761,1 млн грн. Понад половину цієї суми становлять борги шахтарям Донеччини – 400,58 млн грн і 186,7 млн грн із них – трудівникам ДП «Селидіввугілля». Подібна ситуацію на всіх державних вугледобувних підприємствах. Народні депутати України, підтримайте гірників – проголосуйте за законопроект №8362! Збережіть державні вугільні шахти, забезпечте соціальний спокій у наших містах та добробут наших родин!» написав Волинець.

 

 

До мітингувальників вийшла віце-спікер ВРУ Ірина Геращенко з кількома політиками, передає УП

Учасники акції кричать: «Чого послали жінку?»

Геращенко закликала людей до порядку, попросила організувати ініціативну групу, яка піде на перемовини до спікера ВР Андрія Парубія.

Наразі віце-спікер виступає з гучномовцем перед найбільш агресивною частиною мітингуючих просто під стінами Ради. Але вони її засвистали і заглушили вигуками «Ганьба».

«Вимога одна – повернути пільги», - кричить котрийсь із штурмовиків у гучномовець.

Натовп скандує «Парубій».

Також до людей вийшов Борислав Береза. 

Люди вимагають збереження соціальних пільг, посилення соціальних гарантій, підвищення зарплат, надання житла, виступають проти монетизації пільг.

Тим часом у Раді посилюють охорону.

Доповнюється...

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ