[media=165623,165624,165625,165626] 

Про це повідомив власкор «Вголосу».

Продукцією, яку випускатиме завод, стане соняшникова і ріпакова олії кількістю 50 тис. тон на рік, а також макуха з їх переробки.

Планується, що продукція заводу буде реалізуватися не лише територією України, а й поступати на експорт в країни Європи та СНД.

Завдяки потужностям, створено 45 нових робочих місць у регіоні, а планований товарообіг коливатиметься в межах 550 млн. грн. на рік. Це дозволить зробити великий внесок в економіку Золочівського району.

Сировина для олії буде постачатися з усього західного регіону: Львівської, Тернопільської, Волинської та Рівненської областей.

Як зазначає засновник підприємсва Іван Шопський, в планах подальше розширення та виготовлення маргарину і своєї тари для продукції.

До того ж підприємство є прикладом впровадження альтернативних джерел енергії в регіоні, спалюючи соняшникову лузгу у своїх котельнях. Це дає змогу змогу зменшити затрати енергетичної собівартості всього підприємства на 30%.

Завод був відкритий на базі ТзОВ «Д-МІКС», яке діє у Золочівському районі з 2009 року і займається виробництвом комбікормів для тварин та птиці, а також переробкою таких с/г культур як соняшник, ріпак і соя. 

ІА "Вголос": НОВИНИ