Жителі Підгірців Бродівського району вийшли на міжнародну трасу «Київ-Чоп», протестуючи проти незаконного приєднання їхньої громади до Заболотцівської ОТГ.

Вони вимагають дотримання своїх прав на добровільне об’єднання та хочуть привернути увагу до проблеми примусової децентралізації, яку здійснюють Уряд та Львівська облдержадміністрація.

Представники громади на чолі з сільським головою Надією Михайлишин тримають в руках державні прапори та плакати з гаслами.

За словами Надії Михайлишин, вранці вони розпочали ходу пішохідним переходом, пропускаючи транспорт. «Ми відстоюємо свої права, вимагаємо врахувати позицію нашої громади», - заявила Надія Михайлишин.

Нагадаємо, Підгорецька сільська рада Бродівського району заявляє про порушення права громади на добровільне об’єднання та має намір відстоювати свої інтереси в суді. Таке рішення ухвалили депутати 27 травня 2020 року на позачерговій сесії, яку ініціювала голова сільської ради Надія Михайлишин. Того дня в Кабміні було затверджено перспективний план формування громад Львівської області, і всупереч волі Підгорецької громади її приєднали до Заболотцівської ОТГ.

ІА "Вголос": НОВИНИ