Колишньому першому заступнику голови Служби безпеки Дмитру Нескоромному повідомили про підозру у підготовці до вбивства начальника главку внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Про це інформує Служба безпеки України на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Нескромному оголосили підозру за ч. 1 статті 14, ч. 2 статті 28 та статтею 348. Наразі СБУ працює над тим, щоб знайти Нескоромного і допитати як підозрюваного, а також вручити йому клопотання про обрання запобіжного заходу.

Повідомляється, що організацію злочину підтверджують необхідні фотографії, аудіо- та відеозаписи. На них зафіксовано, як Ю. Расюк (співробітник Антитерористичного центру при СБУ), Д. Нескоромний та інші особи обговорюють детальний план замаху.

Слідство припускає, що Андрія Наумова хотіли «прибрати» за те, що він перешкоджав поверненню Дмитра Нескоромного на високу посаду в СБУ, а також виступав проти призначення деяких членів його команди.

Що передувало цьому

23 січня СБУ завадила організувати замовне вбивство свого співробітника і спіймала одного з організаторів, який є чинним працівником Служби, під час передавання коштів виконавцеві. За вбивство пропонували 50 тис. доларів.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ