Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Керівник МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що в Україні «Президент разом із Верховною Радою» крок за кроком «безпрецедентно підло і наперед сплановано» наступають на права нацменшин у відповідь на пропозицію ухвалити закон щодо запровадження санкцій проти громадян України, які мають подвійне громадянство і брали участь у виборах іншої країни.

Сійярто стверджує, що Україна, з одного боку, намагається потрапити в НАТО, а з іншого – буде позбавляти українського громадянства тих осіб, які набули громадянства іншої країни – члена Альянсу, оскільки це нібито є загрозою для національної безпеки України.

«Ми надзвичайно обурені припущенням, що закарпатець угорської національності може становити загрозу національній безпеці України», – заявив міністр.

Як писав «Вголос», Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради як невідкладний законопроект № 8297 «Про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо удосконалення окремих положень», яким пропонується позбавляти українського громадянства за участь у «виборах» в окупованому Росією Криму. Також підставою втрати громадянства є «використання повнолітньою особою, яка набула громадянство України, виборчого або іншого права, яке їй надає іноземне громадянство».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ