У правоохоронних органах продовжують працювати 12 осіб, підозрюваних у причетності до злочинів, скоєних під час подій на Майдані взимку 2014 року. Про це сьогодні під час брифінгу заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, передає РБК-Україна. 

Зокрема, підозрюваний у причетності до розстрілів активістів на Майдані 18 лютого займає з одну з керівних посад у Національній гвардії.

«Це колишній заступник начальника Департаменту громадської безпеки, а на теперішній час чинний начальник управління громадської безпеки Національної гвардії Міністерства внутрішніх справ. Ми маємо таку ситуацію, коли підозрювані продовжують працювати у правоохоронних органах», – заявив Горбатюк.

За його словами, суд не задовольняє клопотання слідчих про відсторонення посадовця. Ще двоє підозрюваних наразі займають високі посади у Національній поліції.

Як раніше писав «Вголос», у так званих «справах Майдану» тільки дві особи отримали реальне покарання, а відбуває покарання лише одна людина.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ