Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook речниця Херсонської міськради Інна Зелена, оприлюднивши відео зачитання ухвали суду. 

Суд зазначив, що свідчення його сестри Ірини про те, що вони разом відпочивали на морі в день нападу, не може слугувати доказом невинуватості через їхні родинні зв’язки.

«Слова Ірини Кодакової слід перевірити в рамках досудового розслідування», - сказав суддя.

Тому клопотання прокуратури про взяття Новікова під варту на 60 діб суд – з огляду на ризики – задовольнив.

Заставу суддя не встановив.

Це рішення захист може оскаржити в апеляційному суді.
 

Як раніше повідомлялося, близько 08:30 ранку 31 липня Катерина Гандзюк вийшла з під’їзду. Із кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав у руках ємність із рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік. Потерпілу з опіками доставили в лікарню.

Правоохоронці перекваліфікували напад і обливання кислотою працівниці Херсонської міської ради з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування.

Згодом, літак ДСНС транспортував до Києва постраждалу Катерину Гандзюк. Їй також надали державну охорону.

2 серпня, голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик заявила, що до нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк можуть бути причетні працівники місцевої поліції.

Також журналісти оприлюднили фоторобот нападника, який облив сірчаної кислотою співробітницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк, і оголосили винагороду.

У п'ятницю, 3 серпня, Катерину Гандзюк прооперували у Київському опіковому центрі. 

6 серпня, у мережі оприлюднили фото та назвали ім'я підозрюваного у нападі на активістку, співробітницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ