Про це сказав заступник генпрокурора Євген Єнін, передає Укрінформ.

«Підозрюваним у причетності до катастрофи літака буде запропоновано у добровільному порядку постати перед голландським судом», — сказав він.

За його словами, що після офіційного повідомлення про підозру винним у збитті літака у  Міжнародної слідчої групи буде ще певний час для завершення досудового слідства і передачі до суду обвинувальних актів відносно підозрюваних.

Кримінальні справи відносно громадян України будуть слухатися у суді Нідерландів за спеціальною процедурою, яка прописана у двосторонній міждержавній угоді.

При цьому особи перебуватимуть на території України, а свідчення будуть даватися голландському суду «з використанням сучасних інформаційних технологій».

Раніше британська розвідка заявила про відповідальність Росії за збиття МН17.

Комісія Ради безпеки Нідерландів, яка розслідує причини катастрофи лайнера, 13 жовтня 2015 року опублікувала доповідь, в якій ішлося, що літак збили ракетою класу «земля — повітря», випущеної із ЗРК «Бук».

Пізніше Bellingcat оприлюднила доповідь, згідно з якою до збиття літака причетний генерал-майор РФ Дубинський. Зі свого боку він заперечив причетність до катастрофи.

Голландські журналісти знайшли будинок підозрюваного в катастрофі МН17 Дубинського.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ