«Помилки у книжках є. Ми оприлюднили ці помилки на сайті видавництва. Протягом місяця буде розіслано до шкіл вклейки у підручники, в яких буде вказано помилки», – сказав Костенко.

Головний редактор також зазначив, що порушення мовних норм у підручнику не є підставою для того, щоб не використовувати його у навчальному процесі. Костенко вважає, що в експертному висновку є такі зауваження, які не можна вважати помилками.

Він також повідомив, що заборонити підручник можна в тому випадку, якщо не можна за цим підручником виконати вимоги програми з математики.

Як повідомлялося, Інститут української мови НАН України на прохання комітету Верховної Ради з питань науки і освіти надав експертний висновок щодо наявності мовних помилок у підручниках з математики для початкової школи. Експертиза показала, що тексти підручників суперечать чинним нормам правопису сучасної української літературної мови і не можуть використовуватися у навчальному процесі. Приклади помилок розписано на десяти сторінках.

Як повідомлялося, депутати від «Батьківщини» звернулися до генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою притягти до відповідальності міністра освіти і науки Дмитра Табачника за помилки у схвалених міністерством підручниках. Мова йшла про підручники із математики та зазначалося, що педагоги міста Тернополя знайшли 153 помилки та неточності на 149 сторінках підручника з математики для 1-го класу.

Джерело: Укрінформ

ІА "Вголос": НОВИНИ