Перерахують не всі пенсії. Підвищення торкнеться лише 8 млн українців і в середньому воно складе 255 грн. Розрахункові пенсії піднімуть на 17 % (раніше передбачалося підвищення на 20,8 %).

Про це пише OBOZREVATEL.

При цьому 1,9 млн українців, котрі наразі отримують приблизно 1 500 грн, замість щомісячної надбавки можуть розраховувати на одноразову виплату в 2,4 тис.

«Збільшення показника середньої заробітної плати, доходу з якого були сплачені внески, становить 1.17. На 1 березня 2019-го пенсії будуть автоматично перераховані для 10,2 млн пенсіонерів, а середній розмір підвищення складе 255 грн. Це не означає, що всі отримають однаково 255 гривень, адже кошти розподіляються відповідно до формули. Реальне підвищення відбудеться для 8 млн пенсіонерів, але підвищення не буде меншим, ніж 100 гривень», — йдеться в заяві Мінсоцполітики.

Автоматичну індексацію пенсій проводитимуть щорічно. У будь-якому разі, так прописано в законі. Крім того, якщо бюджет Пенсійного фонду стане бездефіцитним (поки що діра тільки зростає і 2019-го становитиме 167 млрд грн), то розмір надбавки можуть збільшити.

«Розмір, дата і порядок такого збільшення визначаються в межах бюджету Пенсійного фонду за рішенням Кабінету Міністрів України з урахуванням мінімального розміру збільшення», — зазначається в документі.

Завдання перерахунку: компенсувати відставання виплат. Щороку зарплати в Україні зростають приблизно на 25 %. У результаті з однаковими показниками, наприклад, з 25 роками стажу і середньою зарплатою, українець, який вийшов на пенсію 2015-го, може отримувати на порядок менше, ніж той, хто отримав пенсійне посвідчення 2019 року.

Нагадаємо, що міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що пенсіонери, котрі мають мінімальну пенсію, отримають компенсацію за невиплачену індексацію у розмірі 2 410 гривень.

Як писав «Вголос», Рева пояснив, чому економіка України повільно зростає.

Також він пояснив, як боротиметься з ФОПами.

ІА "Вголос": НОВИНИ