Про це він заявив сьогодні, 8 травня, під час засідання міськвиконкому під головуванням Марти Литвинюк, передає кореспондент «Вголосу».

Зокрема, відповідаючи на запитання члена виконкому Василя Косіва про якість надання послуг водіями і косметичний вигляд автобусів, чиновник сказав, що все залежатиме від вартості пального.

«Ідеться про ті випадки, коли водій їде брудною маршруткою, розмовляє по телефону, курить та хамить пасажирам», – уточнив Василь Косів.

Своєю чергою, Віктор Щир запевнив, що таких водіїв звільняють, і навів приклад, коли за неправомірну поведінку на маршруті водія було звільнено.

Водночас начальник управління пообіцяв, що незабаром проведе зустріч з керівництвом АТП, під час якої обговорить питання якості перевезення і косметичного вигляду автотранспорту.

«Зараз коментувати, наскільки ми зможемо поліпшити якість автобусів, не можу. Мені треба переговорити з керівництвом АТП, скласти план, почути економічні обґрунтування перевізників, бо кожен з них перебуває у боргах. І тільки тоді говоритимемо про якість», – зазначив він.

Окрім того, Віктор Щир пригадав ситуацію з підвищенням тарифу минулого року. За його словами, після того як вартість проїзду зросла до 3-х грн, усі перевізники розрахувалися з боргами за пальне, але повністю відремонтувати автобуси не встигли.

«Робота масово зупинилася, і ремонти проводили лише тоді, коли без цього не можна було обійтися. Здебільшого водії проводили обслуговування ходової частини, двигунів, шасі. Косметичні роботи майже не здійснювали», – підкреслив начальник управління.

Як писав «Вголос», сьогодні Львівський міськвиконком ухвалив рішення підвищити тарифи на проїзд у міських маршрутних таксі до 4 грн. 

ІА "Вголос": НОВИНИ