Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що Захід активніше допомагатиме Україні у війні проти Росії лише після активних дій самої України.

Про це він заявив в прямому етері програми “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA.

Експерт в міжнародній політиці вважає, що Україні критично необхідна допомога Заходу, однак ця допомога надійде лише після того, як сама Україна заявить себе лідером на міжнародній арені, буде рішучою та сильною в своїх діях щодо агресора.

Ми 7 місяців говоримо про можливий новий наступ Росії. Водночас Україна не може виділити бодай однієї додаткової гривні на придбання української зброї, збільшити державний бюджет, розібратися з державним оборонним замовленням та навести порядок з територіальною обороною”, - пояснює Павло Клімкін.

Він також наголосив на тому, що ніхто з країн Заходу не планує “віддавати” Україну до зони впливу “Росії”, однак це викличе серйозну реакцію з боку Росії, яка може бути й військовою.

Зверніть також увагу на слова речника Путіна, Пєскова, мовляв, в разі запровадження американських санкцій - буде громадянська війна. Це свідчить про плани Росії роздмухувати в Україні конфлікти, в тому числі громадянську війну. Тому зараз не на часі мірятись, хто тут “найбільший українець”. Давайте разом зробимо все для захисту України”, - закликав Павло Клімкін.

Нагадуємо, керівник Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох, посилаючись на дані розвідки, повідомив, Росія може здійснити широкомасштабне вторгнення до України найближчими днями. Так, Солох звернув увагу на те, що Росія й далі стягує війська до кордону з Україною.

У Польщі вважають, що, зважаючи на такі дії Кремля, є велика загроза ймовірного вторгнення Росії в Україну вже найближчими днями.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ