Рішення про це ухвалено у вівторок на спільному засіданні трьох комісій верхньої палати парламенту, передає «Укрінформ».

Сенатор PiS Єжи Червінський, який запропонував до тоталітарних символів віднести, зокрема, «литовський та український націоналізми, пруський, російський і німецький мілітаризм», зазначив, що польський парламент не повинен піддаватися на тиск України, Німеччини та Литви.

«Чи законопроект буде відкинуто після втручання посла України в Польщі? Чи ми приймаємо тут рішення і схвалюємо закони суверенно, чи як колись під тиском інших столиць? Колись була Москва, потім Берлін, а зараз Київ?» - наголошував під час обговорення Червінський.

Його позицію підтримали ще кілька сенаторів. Зокрема, сенатор Ян Жарин риторично запитував, чи престиж Сейму й Сенату не постраждає, якщо обидві палати парламенту РП піддадуться на зовнішній тиск.

Оскільки сенатори проголосували проти відкликання законопроекту, його буде винесено на загальне обговорення у Сеймі Польщі. 

Як повідомлялося, у середині грудня минулого року сенатський законопроект був знятий з порядку роботи нижньої палати польського парламенту.

Нагадаємо, нещодавно голова правлячої партії Польщі «Право і Справедливість» Ярослав Качинський пригрозив, що прославляння імені Степана Бандери може завадити євроінтеграційним прагненням України.

Вголос розкрив цю тему у розмові з науковцем, публіцистом, політологом, керівником громадської організації Науково-ідеологічний центр ім. Дмитра Донцова Олегом Баганом.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ