Прибирання пилу та сміття давно автоматизоване за допомогою пилососів. Це зручна техніка, що забезпечує видалення забруднень з різних поверхонь шляхом всмоктування, що означає походження назви. Потрібно лише підготувати пристрій, підключитися до мережі та в результаті скористатися пристроєм. Після прибирання необхідно вимити контейнер із брудом або витрусити мішок.

Виробники пропонують таку техніку з різним поєднанням параметрів та характеристик. Бажаючі можуть вибрати пилосос із різними параметрами потужності, з тим чи іншим видом прибирання, а також великою різноманітністю контейнерів. Кожен пилосос у результаті буде призначений для конкретних умов та роботи. Різні проблеми пропонують свою техніку гарантію від 1 року.

Спосіб прибирання

Одна з найважливіших класифікацій для успішного вибору. Сьогодні на ринку існують такі варіанти:

  1. Сухе прибирання. Пилосос такого типу всмоктує сміття та пил, а забруднення збираються у мішки, водяний фільтр чи контейнер. Відмінно показують себе пристрої з водяним фільтром, що додатково зволожує повітря та виключає потрапляння до нього пилу;

  2. Вологе прибирання. В наявності є контейнер з двома відсіками, куди поміщається вода для чищення поверхонь, а також вода після фактичного збирання.

Другі види порохотягів можуть доповнюватися великим набором додаткових функцій, включаючи видалення мікробів пором, а також інтенсивне видалення забруднень.

Додатковий функціонал

Чим більше функцій та можливостей, тим зручніше пилосос у використанні:

  • автоматичне відключення (такий режим є актуальним для роботів-пилососів, коли після закінчення прибирання пристрій повертається на док-станцію);

  • змотування шнура (цією функцією нікого не здивувати і найчастіше вона використовується за умовчанням);

  • ароматизація повітря (після прибирання у кімнаті буде стійкий приємний запах);

  • індикатор зарядки (додаток для акумуляторних моделей та роботів-пилососів);

  • турборежим (ідеальне рішення для ситуацій, коли приміщення сильно забруднені).

Додатково пилососи можуть мати інжекційний фільтр, м'який бампер у вигляді демпфери, щоб унеможливити поломки корпусу, а також зберігання насадок на ручці для швидкого доступу.

Типи фільтрів

Випускні елементи фільтрації можуть бути різного типу, але в основному використовуються наступні варіації:

  1. HEPA. Відмінне рішення завдяки очищенню повітря на рівні 99,99%. Матеріал збирається у гармошку, гарантуючи при цьому ідеальні умови для пропускання повітря;

  2. Мікро. Один із видів вугільного фільтра, застосовується стандартне листове виконання з напиленням. Через мінімальний обсяг вугілля він може відмінно вбирати в себе неприємні запахи.

Вигляд фільтра, що встановлюється, визначає вартість пилососа.

Об'єм пилозбірника

Варіантів також кілька та обсяг залежить від поставлених завдань. До 1,3 л достатньо для невеликих квартир-студій або однокімнатних квартир. Від 1,4 до 2,4 л достатньо, якщо у квартирі 2-3 кімнати. Об'єм від 2,5 літрів використовується для великих приміщень, готелів та заміських будинків. Бажано після кожної кімнати зливати воду та заливати чисту, якщо використовується аквафільтр.

ІА "Вголос": НОВИНИ