Пілоти авіакомпанії Ryanair планують влаштувати акції протесту через низку суперечок щодо заробітної плати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на TheSun.

Зазначається, що страйки планують провести 18-19 вересня, а також в непарні дні до 29 вересня.

Таке рішення прийняла Британська асоціація пілотів авіакомпаній (Balpa).

Британські пілоти, які працюють на Ryanair, незадоволені низкою проблем. У Balpa заявили, що страйк був результатом «десятиліть» відмов Ryanair вступити в профспілку.

«Наша претензія включає в себе безліч питань, включно з пенсіями, страхуванням у разі втрати ліцензії, допомогою у разі вагітності та пологів, прозорою і послідовною структурою оплати», - йдеться у заяві профспілки.

Авіакомпанія, у свою чергу, стверджує, що вона зібрала достатню кількість пілотів, щоб працювати у звичайному режимі, незважаючи на протести. Також Ryanair закликали пілотів не «загрожувати польотам британських пасажирів», оскільки пілоти і так отримують високу зарплату.

«Британські пілоти, які отримують шестизначну річну зарплату, не повинні загрожувати святковим польотам тисяч британських пасажирів та їхніх сімей (багато з яких заробляють більше 170 тисяч фунтів стерлінгів у рік)», - йдеться в заяві.

Як писав «Вголос», ірландська компанія-лоукостер Ryanair потрапила до десятки компаній, які найбільше забруднюють повітря у Європі. Інші дев’ять позицій у списку зайняли вугільні теплоелектростанції.

ІА "Вголос": НОВИНИ