У популярному українському замку виявили сліди трипільців, коли викопали яму глибиною у 7 метрів під час проведення протиаварійних робіт на пошкодженому мурі, на північно-західному боці Північного бастіону фортеці.

В розрізі чітко читаються залишки укріплення Чорноліської археологічної культури IX-VIII ст. до н.е, повідомляє у Facebook К-П Архітектурно-археологічна експедиція. 

Археологи виявили унікальні історичні нашарування у Кам'янці-Подільському. Під час протиаварійних робіт на мурі Кам'янецького замку утворився розріз висотою 7 та шириною понад 10 м. Дослідники сподіваються знайти унікальні фортифікаційні конструкції, що стояли на місці замку.

"Звичайний робочий день. Зачистка та креслення стратиграфії, - написав керівник K-P Architectural-Archaeological Expedition у Facebook Павло Нечитайло.

Повідомляється, що на Північному дворику замку виявлена кераміка та крем'яні знаряддя трипільської культури з основи фортифікаційного валу.

Зазначимо, під час проведення протиаварійних робіт на пошкодженому мурі на північно-західному боці Північного бастіону фортеці археологи знайшли фрагмент давньої фортифікаційної конструкції.

Нагадаймо, у центрі Чернігова археологи розкопали залишки приватних будинків давньоруського періоду.

ІА "Вголос": НОВИНИ