Про це заявив голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, передає «Громадське».

«Допит не закінчено, він перенесений. Я сумніваюся, що сьогодні змогли повністю провести допит, це перше. Друге – я не виключаю, що після сьогоднішнього допиту будуть певні прізвища, які будуть запрошені для дачі показань, принаймні у якості свідків», – заявив голова НАБУ.

За його словами, переписка між Абромавичусом і виконавчим директором «Нафтогазу» Андрієм Пасішником може бути використана як доказ.

«Безсумнівно. В сукупності з іншими доказами, ця переписка може бути використана як доказ», – зазначив Ситник.

Як повідомляли, Національне антикорупційне бюро викликало міністра економічного розвитку й торгівлі Айвараса Абромавичуса на допит 8 лютого.

Як відомо, 3 лютого Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства.

Кононенко ці звинувачення заперечив. Він також заявив, що Абромавичуса можуть замінити заступником голови АП Віталієм Ковальчуком.

Натомість Національне антикорупційне бюро пообіцяло розслідувати факти, які навів Абромавичус. 

Слідом за міністром у відставку подала його заступниця Юлія Клименко

Ввечері 3 лютого Президент Петро Порошенко заявив, що запропонував Абромавичусу залишитися на посаді міністра. 

На позачерговому засіданні уряду свої заяви про відставку відкликали голова Мінагропроду Олексій Павленко, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі й міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Водночас у прес-службі Мінекономрозвитку заявили, що сам Абромавичус не має наміру відкликати свою заяву про відставку. 

ІА "Вголос": НОВИНИ