Про це повідомляє сибірське інформаційне агентство «FlashSiberia», фотографіями павуків у власних квартирах жителі Улан-Уде діляться в соцмережах.

Павуки великі за розміром і, на думку очевидців, нагадують тарантулів: «Минулої ночі наша кішка зловила якогось здорового павука, сантиметрів 6-7 діаметром», «Розмір павука: тулуб – 2,5 см, лапи – 4-5 см».

За даними фахівців, виявлені екземпляри – це південноросійський тарантул, який переважно мешкає в південній частині Бурятії.

Фахівці вважають, що масове нашестя павуків сталося через посушливе й аномально спекотне літо.

Небезпеки для життя людини цей вид тарантулів не становить. Однак для дітей-алергіків укус павука може обернутися сумно.

Це не перше нашестя тарантулів на Бурятію. Так, жителі Улан-Уде повідомляли про масову появу павуків 2001-го й 2013 року.

Південноросійський тарантул (Мизгирь) – вид павуків із сімейства павуків-вовків, не є карантинним об'єктом. Розмір павука досягає 25-35 мм. Тіло густо покрите волосинками, забарвлення буро-руде. Риє вертикальні нори, вистелені павутиною. Вдень він чатує вхід у нірку, при появі комахи вискакує і ловить її. Вночі виходить з нори і вільно полює на комах. Харчується павук різноманітними комахами, жуками, прямокрилими. Здобич убиває отрутою.

Як писав «Вголос», у червні цього року після масштабних лісових пожеж у Хакасії та Бурятії, а також повені в Сочі в Росію прийшло чергове нашестя – мільярдна армія сарани знищувала посіви.

ІА "Вголос": НОВИНИ