У новобраного Президента України Володимира Зеленського з’явились три головні вороги: Росія, український парламент та олігархи. Таку думку висловлює британське видання Economist.

У статті йдеться про те, що Верховна Рада залишатиметься ворожою до нового президента принаймні до парламентських виборів. Прихильникам Зеленського доведеться битися з політичною силою Петра Порошенка і майбутньою партією Володимира Гройсмана. Крім того, серед конкурентів – проросійські політики, які в першому турі набирають 16%.

Щодо Росії, то шанси вирішити конфлікт – невеликі. Країна-агресор спробує випробувати нового Верховного Головнокомандувача.

Головним ворогом Зеленського у редакції Economist вважають олігархів. Зазначається, зокрема, що йому доведеться давати раду наслідкам недавнього рішення суду про порушення під час націоналізації «ПриватБанку».

Олігархи швидше за все будуть намагатися зменшити президентські повноваження і сконцентрувати владу в парламенті, який легше контролювати. Пан Путін постарається не дозволити Україні стати ефективною демократією. Пану Зеленському доведеться вчитися швидко, під прицілом телекамер і без можливості записати другий дубль», – резюмує видання.

ІА "Вголос": НОВИНИ