Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на заяву поліції Капітолію.

«Поліція Капітолію відреагувала на повідомлення про демонстрації в офісах адміністративних будівель Сенату Конгресу. Правоохоронці прибули на місце події і закликали демонстрантів припинити незаконну протестну діяльність. Ті, хто відмовився виконати дії правоохоронців, були арештовані, їм пред'явили звинувачення у відповідності із законами Округу Колумбія», – наголошується в документі.

При цьому підкреслюється, що серед затриманих 19 чоловіків та 21 жінка - всього 40 осіб.

Проти чого виступали люди - не повідомляється, проте місцеві ЗМІ зазначають, що це в основному протестували прихильники руху Planned Parenthood («Планування сім'ї»), який президент США Дональд Трамп, відомий виступами проти абортів, неодноразово критикував. Демонстранти скандували «Охорона здоров'я зараз», а в руках у них були плакати з вимогою «Не забирайте наше здоров'я».

Нагадаємо, Трамп уже давно намагається провести свої перетворення в охороні здоров'я замість реформи його попередника Барака Обами, яка серед іншого передбачає, що у всі медичні страхові плани автоматично включатиметься щомісячна плата за низку послуг, у тому - аборти. Цю суму, як правило, кілька доларів на місяць — виплачують абсолютно всі власники медичних страхівок, включаючи чоловіків.

Поліція Капітолію є в США самостійним федеральним правоохоронним відомством, яке займається охороною Конгресу і гарантуванням його безпеки.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ