Про це інформує департамент комунікації Нацполіції.

«Зокрема, знято з посади керівника карного розшуку Києва, який безпосередньо відповідав за підготовку та проведення операції. Також звільнено керівників оперативної служби столичного главку поліції, які не забезпечили належної комунікації та обміну інформацією між підрозділами, що перебували на місці події. Крім того, не оцінивши обстановку, яка склалася на місці події, зазначені посадовці доповіли керівництву недостовірну інформацію», - наголошується у повідомленні.

Посад позбавили ряд керівників Шевченківського управління поліції, які «неналежно проаналізували оперативну інформацію, що призвело до визначення невірного об'єкту нападу».

«Звільнено відповідального від управління поліції охорони, який, прибувши на місце події, несвоєчасно поінформував про вчинення злочину. Разом з іншими з посади усунуто оперуповноваженого Департаменту карного розшуку Нацполіції, який несвоєчасно доповів оперативну інформацію керівництву щодо підготовки до вчинення злочину на території с. Княжичі», - додали у поліції.

Зазначається, що стосовно ще 9 поліцейських застосували дисциплінарні стягнення. Зокрема, очільника київської поліції та керівника Шевченківського районного управління поліції міста Києва попереджено про неповну посадову відповідність.

Нагадаємо, в селищі Княжичі Київської обл. 4 грудня унаслідок перестрілки між співробітниками поліції охорони та бійцями спецпідрозділу КОРД загинули 5 правоохоронців. 

-

ІА "Вголос": НОВИНИ