Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», інформує портал «Наші гроші».

Замовлено 40 тис тонн палива по 15 840 грн./т до кінця року у компанії з групи покійного нардепа Ігоря Єрємєєва. Вона останніми роками була найбільшим постачальником «Укрзалізниці», однак у червні більшість підрядів виграло ПП «ОККО Бізнес Контракт» Віталія Антонова. Після цього фірма «Дайджест Груп» почала блокувати у суді поставки ОККО, а залізничники оголосили новий тендер, який і виграв «ВОГ».

При цьому останні торги теж блокувались більше місяця скаргами в Антимонопольний комітет. Фірма «Елемент ойл» домоглась, аби «Укрзалізничпостач» не вимагав від постачальників вітчизняного палива жорсткої прив’язки ціни до валютного курсу, а також змінив вимоги до якості пропонованого учасниками палива.

Лише по завершенню усіх оскаржень залізничниками вдалось довести до кінця тендер, розкриття пропозицій по якому було 20 серпня. Загалом було подано десять заявок. Заявки трьох фірм «Левада ойл», «Торговий дім Сокар Україна» та «НП – трейдінг» були відхилені через претензії до оформлення поданих довідок. Фірми «Трейд Коммодіті», «Елемент Нафта», «Укройлпродукт», «Дайджест груп», «Укртранснафтопродукт», «ОККО-бізнес контракт» були дорожчими від переможця на 2-7%.

Нагадаємо, «Вог Аеро Джет» почав вигравати державні тендери наприкінці 2013 року. За ці півтора роки фірма отримала замовлень на 7,15 млрд грн., ставши другим найбільшим постачальником «Укрзалізниці» за останні вісім років після фірми «Укрпостач-нафтотрейд» також з групи Єрємєєва. Загалом ж різні фірми Єрємєєва за п’ять років отримали підряди «Укрзалізниці» на 17,90 млрд грн. Тоді як залізниця за вісім років опублікувала у «Віснику держзакупівель» дані про свої паливні підряди на 28,42 млрд грн.

Ігор Єрємєєв помер у серпні 2015 року від травми голови, отриманої через падіння з коня під час прогулянки. Тепер група «Континіум» та компанія «Вог» контролюється його партнерами Петром Димінським, Сергієм Лагуром та Степаном Івахівим. Оперативну діяльність групи веде СЕО Сергій Корецький.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ